fbpx

Kan C5 selv finde bynavne hvis man taster postnummeret?

Af 12. juli 2018C5

C5 finder byen hvis man indtaster postnummer… og postnummer hvis man indtaster byen.

Taster du selv postnumre i C5?

En smart facilitet i C5, som også findes i mange andre ERP-programmer, hjælper med at finde bynavn når postnummer indtastes ved oprettelse af f.eks. debitor, kreditor, salgsordre eller lignende. C5 adskiller sig fra de fleste andre ERP-programmer ved at postnr. og by ligger i samme felt. Hvad mange ikke ved er, at hvis man undlader at skrive postnummer men blot bynavn, indsættes postnummer automatisk foran bynavnet. Det er en fordel da de fleste har nemmere ved at huske et bynavn end et postnummer.

Postnumre i C5, C5 tips og tricks, Hjælp til C5

C5 har sin egen tabel med postnumre. Disse postnumre bliver automatisk lagt ind i C5 når den installeres. Og det er måske mange år siden. Måske er de blevet opdateret i forbindelse med at C5 er blevet opdateret, men det er ikke usandsynligt at der er sket ændringer fra PostNords side som ikke er opdateret i C5. Man kan rette i postnummer-tabellen ved at gå til generelt/kartotek/postnumre.

Postnumre i C5, C5 tips og tricks, Hjælp til C5

Man kan også importere postnumre fra en csv-fil. På PostNords hjemmeside kan man downloade et excelark med de seneste danske, færøske og grønlandske postnumre. Desværre kan den ikke indlæses direkte i C5, men hvis den gemmes som en csv-fil med komma som separator, kan den indlæses. Der vil blive indlæst nye postnumre og eksisterende vil blive opdateret hvis der er en rettelse til en bynavn eller gadenavn. Dog vil udgåede postnumre ikke blive slettet. Kolonnerne i filen skal være: Postnr, Bynavn, Gadenavn, fra nr, til nr.  Gadenavn, fra- og til nr er ikke et obligatoriske felter. (Nummer er gadenummer)

Hvis man ønsker udenlandske postnumre er det også muligt. Hvis man har mange kunder i et givet land kan man oprettet postnumrene for disse. De vil også kunne importeres fra en fil. Man skal her være opmærksom på om der er sammenfald med danske postnumre.

OBS: Postnummer-tabellen er fælles for alle regnskaber i den samme C5 installation, så det er nok at opdaterer postnumre én gang hvis man har flere regnskaber.

 

Læs flere tips og tricks i vores C5 viden

Skriv en kommentar